Dr. Deepak Chopra: telo je reka

gaeaDeepak Chopra: “To kar vam želim približati je kvantno-mehanični model; ne samo model človeškega telesa, pač pa Univerzuma, kateri je naše kozmično telo.

TELO JE REKA

Če pogledate človeško telo, kakršno je v resničnosti, lahko opazite, to kar je rekel grški filozof Heraklit, da telo ni skulptura fiksirana v prostoru in času; pač pa se lahko primerja z reko. Reka, katera je sestavljena iz energije in informacije.Reka ima v sebi nekaj skrivnostnega; če jo opazujete, ona v različnih časih vedno izgleda isto, čeprav je v bistvu vsak trenutek drugačna. Heraklit je rekel: Ne moreš dvakrat stopiti v isto reko.”

Reka je klasični primer tega, kar indinjski modreci imenujejo Maya-iluzija. Ona vam ustvarja iluzijo o nečemu, kar je v resničnosti popolnoma drugačno. Ona nam ustvarja iluzijo o ne-spreminjaju, dokler se stvari neprestano spreminjajo. Kot pri reki tudi pri človekovem telesu ne morete dvakrat zakorakati v iste nose, kožo, ker se vaše telo vsako sekundo obnavlja. Menjate ga lažje in spontano kot menjate svojo obleko. Za sedenje na stolu ne uporabljate isto telo, v katerem ste se nedavno  sprehajali. Z enim vdihom vnesemo 10 na 22 atoma. To je število z 22 ničel. Za ogromna količina surovin iz Univerzuma se razporedi do vsakega kota našega telesa, do celic možganov, srca, organov,…Pri izdihu mečemo ven 10 na 22 atomov, ki prihajajo iz vseh delov našega telesa. To pomeni dobesedno “mečemo” ven dele svojega srca, možgane, svoje organe in jih delimo z drugimi – dobesedno!! To ni rečeno metaforično, mi eden z drugimi v pravem smislu besede stalno in na intimen način delimo organe. Ameriški pesnik Walt Whitman je rekel: “Vsak atom, kateri ti pripada, pripada tudi meni

Raziskovanje človeškega telesa s pomočjo radioaktivnih izotopov in s pomočjo matematičnih izračunov je pokazalo, da se prav sedaj, v vašem fizičnem telesu lahko najdejo milijoni atomov, kateri so enkrat bili v telesu Kristusa ali Bude, Leonarda da Vincija ali Sadama Huseina! Vzemite bilo katerega, kateri je živel na tem planetu. Sedaj poglejmo zadnje tri tedne: 10 na 15 atoma je na tan način prešlo skozi naše telo, atomi, kateri so pred tem prehajali skozi telo vsake žive vrste na planetu in za manj kot leto dni vi zamenjate 98% vseh atomov svojega telesa.

To pomeni, vsakih 6 tednov vi napravite nova jetra, vsake 3 mesece nov skelet, čeprav on izgleda trd in črvst, mesečno novo kožo, vsakih pet dni nove stene trebuha. Tudi celic možganov iz ogljika, vodika in kisika ni bilo enakih pred letom dni, a DNK temeljena na vodiku, kisiku in ogljiku, katera hrani spomine na miljone let človeške evolucije, nastaja in izginja vsakih šest nedelj, kot kratkovečni popek  ali cvet.

In če mislite: Jaz sem svoje telo, se nahajate v nepriliki; Na katero telo v bistvu mislite? Letošnji model ni enak kot prejšnji. Tako sedaj stojim pred vami v modelu iz leta 1991. Vsak del telesa, ki ga koristim, je nov vsak trenutek, z vsakim vdihom. Toda nekaj se ni spremenilo: moja pričakovanja, upi, ideje, koncepti, mišljenja, filozofija, ideologija, prepričanja. One se zadržujejo v meni dlje kot moje fizično telo, moje misli imajo očitno daljšo življenjsko dobo kot moje molekule. Ali naravno, tudi one se menjajo, moje misli in moji občutki, prihajajo iz trenutka v trenutek.Moje celice kože se obnavljajo vsak mesec ali ne pozabijo razlike med hladnim in toplim, moje celice trebuha se zamenjajo ali ne pozabijo proizvest klorovodikovo kislino. Tudi moja DNK, je nova vsakih šest nedelj, a ohranja  občutek na celoten evolucijski razvoj človeštva. Mogoče DNK sploh ni stvar, pač pa je  enostavno življenje, polje zavesti, katero vstopa v obstoj kot materija, ki nosi materijo kot masko. Mogoče telo ni fizični stroj, katero se je naučilo razmišljati, mogoče je ravno nasprotno: Mi smo impulsi intelegence, misli, katere so naučile fizično telo. Isto velja tudi za Univerzum.

Vse je prazen prostor.

Naše Bistvo leži v praznini med našimi mislimi. In to bistvo kreira prostor, čas, materijo in energijo.

Jaz enostavno Sem!

ENO POLJE ZAVESTI – Ono se nahaja v praznini med našimi mislimi in mnogi ljudje prispejo tam med meditacijo. “Poglej svet s svežimi očmi, poglej neki običajen predmet, kot da ga vidiš prvič”! Ko pogledamo nek objekt kot, da ga vidimo prvič, tedaj lahko vidimo da je v bistvu opazovalec opažen. Da je ta, ki gleda, v bistvu, ta ki se opazi.

Pred leti je imel Dr. Deepak Chopra pacienta, kateri je na hiši popravljal anteno.Dvignil je kabel, ker ni vedel, da je pod napetostjo. Toda skozenj je preteklo 12000 voltov. V trenutku je umrl. Kako se umre kot steče skozi tebe 12000 voltov? Sprovede se fenomen pod imenom “ventrikularna fibrilacija”. Srce fibrilira. Človek je padel s strehe na prsa, točno pod kotom, ki je potreben, da srce defibrilira. Vse se je odigralo v sekundi.. Človek je bil prepeljan v bolnico in je rekel: “moj duh se vedno vrača v odprtino Kaj je bilo v tej odprtini?  Rekel je: “Tam je bila čista, brezmejna radost. Vprašali smo ga: “Česa ste bili zavestni? Bil se zavesten da sem zavesten.” Vprašali smo: “Lahko to poveste bolj natančno?” On je rekel: “Da, to je bila čista prisotnost. Edino kar lahko opišem je bilo: JAZ SEM. Nisem to ali ono, enostavno SEM. To je izkušnja moje lastne nesmrtnosti, izkušnja večnosti. Bila je izkušnja sreče, čiste radosti. Toliko sem vstopil v to, da vem, da je vse drugo koncept. In za vse čase sem se osvobodil vsega, kar ljudje imenjujejo strah.”

Človek je imel stegno popolnoma očrnelo, ogorelo. On ni želel amuptacije noge. Rekel je, da se vedno lahko vrne v PRAZNINO in to enostavno s spremembno POZORNOSTI. Usmeril je pozornost na praznino in skliznil v njo. Tam je ponovno občutil radost in od tam usmeril pozornost na noge, kjer je namesto hudih bolečin občutil prijetno treptanje. In tako se je njegova noga v dveh letih pozdravila. Zakaj? Zato, ker je odšel na TO MESTO, KJER SE KREIRA. TO ENO MESTO JE V PRAZNINI MED NAŠIMI MISLIMI. To je nelokalizirani duh, iz katerega se vse rojeva. Narava odhaja na to mesto, da lahko kreira galaksije, tropske gozdove ali neko novo misel.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s