pišUmetnost življenja; naslov bi dal misliti, da gre za priročnik in recepte, kako povečati osebno zadovoljstvo. Napak, to je študija.

Resda študija, pisana za slehernika, ki premore vztrajnost, trud in pozornost.

Danes je ena najhujših možnih travm trenutek osamljenosti; brez mobilcev, računalniških in TV zaslonov, glasbenega trušča, časnikov in reklamnih panojev, druščine!?!?!?!? Seveda obstaja pot, kako se soočati s takim časom, človeka je potrebno napeljati na spoznavanje samega sebe.

Sodobni človek prav malo misli. Spominja in preoblikuje podatke, ki jih je slišal v šoli ali izvedel iz množičnih občil, praktično pa ne ve ničesar, kar bi pridobil z lastnim opazovanjem in premišljevanjem. Skratka, pot radovednosti, ki pelje k spoznanjem, ki so »umetnost življenja«. Toda, kako stopiti na njo, ko pa predpostavlja trud, prenašanje mučnosti in nelagodnosti, torej sposobnosti, ki jih moderni čas zaničuje in izrinja?

Človek je že v daljni preteklosti znal svojo stvaritev doživeti kot zadovoljstvo umetnika in ni gledal drugih, kako se zabavajo, trudijo ali trpijo, svojo moč in sposobnosti je raje uporabil za ustvarjanje lastnega življenja.

Vladajoča ideologija potrošništva izgublja pomen. Bogastva ni na trgovskih policah, največje bogastvo, ki ga ima vsakdo, je v njem samem – v njegovem telesu in umu.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: