Bog: “..Nekoč je bila duša, ki je zase vedela, da je luč. Bila je nova duša in zato je nestrpno čakal na izkustvo. “Jaz sem Luč” je govorila. “jaz sem Luč”. Vendar ji vse njeno spoznanje in vse njeno govorjenje nista mogla nadomestiti izkustva. V kraljestvu, iz katerega je prišla ta duša, pa ni bilo drugega kakor luč. Vsaka duša je bila veličastna, vsaka duša je bila čudovita in vsaka je sijala z bliščem božje, občudovanje zbujajoče, luči. In tako je bila mala duša, kakor sveča pod soncem. Sredi najveličastnejše luči, katere del je bila, se ni mogla videti, ne izkusiti, kdo in kaj je v resnici.

In zgodilo se je, da je ta duša hrepenela in hrepenela po spoznanju same sebe. In njeno hrepenenje je bilo tolikšno, da sem ji nekega dne dejal:”Ali veš, mala duša, kaj moraš storiti, da bi potešila svoje hrepenenje?”

“O Gospod, kaj?” Kaj? Storila bom vse kar je treba!” je rekla mala duša Lučka.

Bog: “Ločiti se moraš od vseh nas in nato moraš nadse priklicati temo.”

“Kaj je tema, Sveti?” je vprašala Lučka.

“To, kar ti nisi”, sem ji odvrnil in duša je razumela,

In tako je duša napravila, kar sem ji rekel in se ločila od vsega. Res, podala se je v drugo kraljestvo. In v drugem kraljestvu je duša imela moč, da v svoje izkustvo prikliče vseh vrst temo. Tako je tudi storila.

Pa vendar je sredi teme zaklicala:”Oče, Oče, zakaj si me zapustil?”

Tako je klicala, kot me kličeš ti, v svojih najtemnejših trenutkih.  Vendar te nikoli nisem zapustil, ampak ti stojim ob strani, pripravljen, da te spomnim, kdo si v resnici; pripravljen, vedno pripravljen, da te pokličem domov.

“Bodi torej Luč v temi in ne preklinjaj teme!”

In v trenutku, ko te obdaja tisto, kar nisi, ne pozabi, kdo si. Raje hvali stvarstvo, medtem ko si prizadevaš, da bi ga spremenil.

In zavedaj se, da tisto, kar storiš v času svoje največje preizkušnje, lahko postane tvoje največje zmagoslavje. Kajti izkustvo, ki ga ustvarjaš, je dokaz tega, kar si – in kar hočeš biti.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: