god eye
Bog: “v življenju je en sam namen, tako zate kakor tudi za vse, kar živi in ta je, da bi izkusil najpopolnejšo blaženost. Vse, kar rečeš, o čemer razmišljaš ali kar storiš, je podrejeno temu namenu. Tvoji duši ni treba storiti nič drugega, niti ni nič drugega, kar bi si tvoja duša želela storiti.

Čudovito pri tem namenu je to, da ga nikdar ni konec. Konec pomeni omejitev in božja volja nima takih meja. Ko bi napočil trenutek, v katerem bi izkusil samega sebe v svoji najpopolnejši blaženosti, bi si v istem hipu zamislil še večjo blaženost, ki bi jo rad dosegel. Več ko si, več lahko postaneš, in več ko postaneš, še več si lahko.

Najgloblja skrivnost je ta, da življenje ni proces odkrivanja, ampak proces ustvarjanja.

Samega sebe ne odkrivaš, ampak na novo ustvarjaš. Torej se ne trudi odkriti, kdo si, trudi se ugotoviti, kdo bi rad postal.

Tvoja Duša vseskozi ve vse, kar je treba vedeti. Nič ji ni skrito, nič nepoznano. Vendar vedenje ne zadostuje. Duša želi izkusiti. O sebi lahko veš, da si radodaren, če pa ne storiš nič, kar bi pričalo o radodarnosti, nimaš ničesar razen pojma o tem. O sebi lahko veš, da si prijazen, če pa nikomur ne izkažeš prijaznosti, nimaš ničesar razen predstave o sebi.

Edina želja Duše je ta, da bi svoje najbolj vzvišene predstave o sebi spremenila v svoje najbolj vzvišeno izkustvo. Dokler predstava ne postane izkustvo, je vse drugo zgolj umovanje.”

Iz knjige “Pogovori z Bogom” Donald Neal Walsch

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: