lj269Henri-Frederice Amiel (1821-1881)

“Kakšna lagodnost, kakšna moč, kakšna gospodarnost je v redu – materialnem redu, intelektualnem redu, moralnem redu. Red je, če veš, kam greš in česa si želiš; če držiš besedo in obljubo – ponovno red; če imaš vse pripravljeno in pri roki, če si sposoben razpolagati z vsemi svojimi močmi in imeti vsakršna sredstva pod nadzorom – tud red; če sicpiliniraš svoje navade, prizadevanja, želje; če organiziraš življenje, razporediš svoj čas – vse to pripada in je vsebovano v besedi red. Red pomeni svetlobo in mir; notranjo svetlobo in svoboden nadzor nad sabo. Red je moč.”

Energija uma: “Glavo  obdaja svetla bela energija, ki je videti kot tresoči obstret. Negativna misel jo usmerja navznoter namestno navzven, medtem ko jo pozitivna misel usmerja navzven. Obenem jo še mogočno razteza in povezuje z univerzalnim zbiralnikom misli in vedenja, ki je zunaj nas.

Zdravljenje je odvisno od tega, kako uporabljamo energijo uma; isto velja za prenos misli, jasnovidnost, medijstvo,.. Trditev, da predstavlja energija uma pomembno silo v naših življenjih, nikakor ni pretirana. Njena moč je celo večja od moči atoma. Uporabljati jo moramo samo za dobro, saj se nam vse, kar damo, deset- ali večkrat povrne. To je univerzalni zakon. Ni mu mogoče ubežati. Karkoli boste dali, se vam bo povrnilo, ne glede na to, koliko časa bo za to potrebno.

To je razlog zakaj je tako življenjsko pomembno, da smo pozitivno naravnani, zakaj negativnosti ne smemo dovoliti, da vstopi v naše življenje. Univerzalni um je povezan z intuicijo.  Na energijo uma vpliva vsaka posamezna misel.

Ko je človek potrt, je videti, kakor bi bilo celotno središče obstrete (avre) obrnjeno navznoter. Vemo, kako močna je ta energija, zato si lahko zamislimo, kakšen pritisk izvaja na možgane in kako močno ovija mišice in tkivo. Najbolj blago rečeno, negativna energija je precej nevarna. Bolj, ko se boste trudili, da bi odstranili pritisk in povrnili obstret v naravno obliko, bolj zdravi boste. Če ste depresivni po naravi, ne skrbite, ker izhod iz tega obstaja. Trudite se ves čas misliti navzven. Misliti ves čas samo nase je slaba navada, ki se je morate otresti – verjemite mi, ne morete si je privoščiti in pravzaprav je vse skupaj kar preprosto. Zapomnite si, razmišljanje navznoter potisne energijo uma navzdol. Razmišljanje navzven jo razširi in sprosti pritisk.

Vsi smo že opazili, kako zelo popačen spomin imamo, ko smo v stiski in negativni. Možganske celice so pod pritiskom in ne morejo delovati pravilno. Sporočila, ki jih možgani pošiljajo telesu, da bi mu omogočili delovanje, utegnejo biti pri zelo močnem pritisku nepravilna. To lahko izzove številne telesne težave, o katerih pravimo, da so psihosomatske. Obisk bioterapevta lahko v takih primerih naredi čudeže, saj preprosto odstrani ovire, ki jih je oblikovala energija uma. Zdaj vidite, kako pomembno je biti pozitiven, širiti enerigjo uma in odvračati pritisk z možganov in telesa.

Težko je biti ves čas pozitiven. Toda trudite se, da bi negativnost omejili na krajša obdobja. Če ne morete rešiti težave, se po petih minutah “izklopite” (ustavite misli) od negativnega razmišljanja. V teh petih minutah si lahko ogledate situacijo, vendar se ne zaustavljajte ob dejstvih, ki jih ne morete spremeniti. Po petih minutah prenehajte. Če se vam misli povrnejo, jih odženite. In bodite vztrajni v tem.Ne pozabite se odklopiti od negativnosti.

Energija uma je moč in možgani so računalnik, ki je brez nje popolnoma neuporaben. Ta energija ob smrti zapusti naše telo. Prevzame različne oblike, vendar je neuničljiva, ker je energija.

Intuicijo krepimo tako, da širimo energijo uma. Na ta način se povežemo z univerzalnim umom, kjer dostopamo do informacij, ki so zapisane v akaši. To je neke vrsta knjižnica Boga, kjer je zapisano vse. Vse kar se je zgodilo in kar se še bo zgodilo.

Včasih so bila ljudstva čisto nagonsko naravnana na ta univerzalno moč. Ni jim bilo potrebno se učiti, vse so že enostavno vedeli. To nam razloži dejstvo, da še danes ne vemo, kako so bile zgrajene piramide in za kaj so jih uporabljali. Torej stare civilizacije so bile izredno razvite. Ker so posedovale znanje univerzalnega uma. Bili so z razširjeno energijo povezani.

Tudi mi lahko širimo svojo energijo uma.

Za širjenje energije uma je pomembna disciplina misli, besed in dejanj s pozitivno naravnanostjo. In umirjanje uma z meditacijo.

Z meditacijo naravno širimo energijo uma ali zavesti. Seveda ob negovanju duhovnih vrednot z naravnanostjo na delovanje v dobro vseh.

SLIKA AVRE

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: