ODKRIJMO SVOJ ŽIVLJENJSKI NAMEN

now

Kot v pravljicah princ najde svojo navesto, tako nezavedni um spozna svojo dušo. To je trenutek spoznanja, trenutek ko postanemo zavestni potrebe naše duše. Če se to ne zgodi je celotno življenje brez smisla. Človek doseže modrost običajno v starosti. Naraven človeški vek je mnogo daljši kot ga ljudje danes doživljamo, tako je zaradi nenaravnega načina življenja.

Osnovni namen našega življenja je najprej to, da delamo to, kar delamo v tem trenutku. Pogosto nismo zavestni osnovnega namena, ker smo vedno v mislih pred trenutkom kateri se dogaja sedaj. Na primer, dokler beremo ta tekst, se že pripravljamo, da postavimo neko vprašanje ali da napišemo komentar. Ali, ko jemo nismo vedno prisotni v tem, kaj občutimo, okus hrane, vonj…z mislimi smo že v trebuhu. Stalno mislimo na prihodnost, katera v resnici ne obstaja, pač pa le v našem umu.  Tako nastane bolećina, ker se rojeva dualnost, oddvojenost.

Razlog takega obnašanja je v imenovanju stvari in dogodkov. Ko nekaj imenujemo, ni potrebe, da se preveč zadržujemo v tem, ker že vemo kaj je. Ko vidimo goloba, hitimo dalje, ga ne opazimo, ker že v naprej vemo, da je to golob…Tako se rojeva bolečina zaradi razdvojenosti. Tako stanje pripelje do stresa in strahu, ker duši to ne odgovarja. Duša želi, da izpolnjujemo naš naraven namen, da resnično delamo to kar delamo v tem trenutku. Ko bi vsako prico opazovali kot posebno, bi se ustavili in čudili tem čudovitem stvarstvu v tem čudovitem srečanju. Postanemo eno z golobom v tem trenutku.

Zakaj je to pomembno?

Ko smo prisotni v tem trenutku, se povezujemo z Izvorom, pojavijo se prave misli, hrup v glavi avtomatsko preneha, a naše razumevanje dobi višji vpogled, modrost.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: