Resnična zgodba-“mesto kjer se kreira”

290576_4449067865680_1348975292_o.jpg

Resnična zgodba:

“Pred leti je imel Dr. Deepak Chopra pacienta, kateri je na hiši popravljal anteno.Dvignil je kabel, ker ni vedel, da je pod napetostjo. Toda skozenj je steklo 12000 voltov. V trenutku je umrl. Kako se umre kot steče skozi tebe 12000 voltov? Sprovede se fenomen pod imenom “ventrikularna fibrilacija”. Srce fibrilira, se v trenutku ustavi.

Človek je padel s strehe na prsa, točno pod kotom, ki je potreben, da srce defibrilira. Vse se je odigralo v sekundi.. Človek je bil prepeljan v bolnico in je rekel: “moj duh se vedno vrača v odprtino. Kaj je bilo v tej odprtini? Rekel je: “Tam je bila čista, brezmejna radost. Vprašali smo ga: “Česa ste bili zavestni? Bil se zavesten, da sem zavesten.” Vprašali smo: “Lahko to poveste bolj natančno?” On je rekel: “Da, to je bila čista prisotnost. Edino kar lahko opišem je bilo: JAZ SEM. Nisem to ali ono, enostavno SEM. To je izkušnja moje lastne nesmrtnosti, izkušnja večnosti. Bila je izkušnja sreče, čiste radosti. Toliko sem vstopil v to, da vem, da je vse drugo koncept. In za vse čase sem se osvobodil vsega, kar ljudje imenjujejo strah.”

Človek je imel stegno popolnoma očrnelo, ogorelo. On ni želel amuptacije noge. Rekel je, da se vedno lahko vrne v PRAZNINO in to enostavno s spremembno POZORNOSTI. Usmeril je pozornost na praznino in skliznil v njo. Tam je ponovno občutil radost in od tam usmeril pozornost na noge, kjer je namesto hudih bolečin občutil prijetno treptanje. In tako se je njegova noga v dveh letih pozdravila. Zakaj? Zato, ker je odšel na TO MESTO, KJER SE KREIRA. TO ENO MESTO ali ENOST JE V PRAZNINI MED NAŠIMI MISLIMI. To je nelokalizirani duh, iz katerega se vse rojeva. Narava odhaja na to mesto, da lahko kreira galaksije, tropske gozdove ali neko novo misel.”

Kakšno je to mesto? To je prostor tišine, neizgovorljiv, vzvišen, abstrakten. V stvarnosti pa smo mi neizgovoljivo, vzvišeno, čuteče bitje.

Prav v tem je trik, poslušati TIŠINO. V tišini je prostor vseh mogočnosti.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: