Vsak bi moral imeti NEŠO!

Življenje v Novi energiji je resnično lahko bavbav, posebno za prebujene Šaumbre, ki so drzne nove meje dimenzij zavesti/občutkov. Ste opazili, da so stvari, kot so množice ljudi, glasen hrup, neodkristosrčnost, DRDL (Dnevni Red Drugih Ljudi), politiki in SSZ (Sobe s Slabim Zračenjem) kot praskanje z nohti po tabli? Prepričan sem, da bi lahko začeli s celim seznamom MSPO-jev (Moteče Situacije, Poživila in Obnašanje) na Šaumbra forumu in morda bi moral biti prvi na seznamu PUA (Prepogosta Uporaba Akronimov – besed, ki so sestavljeni iz začetnic). No, morda to, namesto resničnih MSPO-jev, moti le mene, ki sem preveč let preživel v letalskem poslu, kjer so bili akronimi jezik inženirjev, računalniških programerjev in MBA-jev.
Vsaka Šaumbra bi morala imeti svojo NEŠO (Novo Energijsko Škatlo z Orodjem) spakirano in vsak trenutek pripravljeno, da jo uporabi, saj nikoli ne veš, kdaj jo boš v tem hitro spreminjajočem svetu potreboval.

Tu je nekaj stvari, za katera bi morala biti Šaumbra prepričana, da jih ima v svoji Novo energijski škatli z orodjem:

1. Zavestni Dih –  Dihanje je prvo in vsesplošno uporabno orodje v NEŠO. Ne glede na situacijo ali izziv, zavestni dih te bo spravil ven iz tvoje glave in nazaj v tvoje telo ob prvem širjenju nosnic. To lahko na splošno uporabljaš kot rešilno orodje, ne da bi te pri tem zasačili ljudje okoli tebe. Ima tako potencial, da spremeni tvoj krvni pritisk, kakor tudi nivo energije v celotnem prostoru. Globok vdih…. ahhh!

2. Nizek zid – Seveda ti ni treba s seboj okoli nositi dobesednega nizkega zidu. To je Tobiasova prispodoba, da stopiš ven iz drame in postaneš opazovalec, namesto udeleženec. Nizek zid je učinkovito orodje sredi vroče družinske situacije, med političnimi volitvami, ko gledaš poročila ali kadarkoli čutiš, da te je potegnilo v dramo, strah ali dnevne rede. Nizek zid se lahko razvije v trenutku (z zavestno izbiro) in čedno zvije nazaj v Škatlo z orodjem z globokim vdihom. Dejanska višina tvojega nizkega zidu bo odvisna od situacije, toda prepričaj se, da ne gradiš trdnjave okoli sebe. Nizek zid ti omogoča opazovanje, medtem ko te trdnjava izklopi od zunanjih občutkov in energij.

3. Osebni tihi čas – To je zvito vprašanje: Kdaj si imel nazadnje resnični mirni čas zase? Kot bi rekel Saint-Germain, 9 od 10 Šaumber na to napačno odgovori. Biti SAM ne pomeni, da imaš zase miren čas. Ne, ko stalno razmišljaš o drugih ljudeh in drugih stvareh. Si kdaj opazil, kako ne-tih je tvoj domnevni mirni čas? Ponavadi je to čas, ki je poln VSTN (Vsega, Samo Tebe Ne). Neko staro ožičenje znotraj pravi, da ne moreš imeti mirnega časa zase, dokler ni poskrbljeno za vse drugo in vse druge. Naredi nekaj zavestnega preožičenja, da si zagotoviš nekaj resničnega, pristnega, prvovrstnega mirnega časa zase. To je eden najboljših načinov, da se ponovno uravnotežiš in prenoviš med dolgotrajnim pionirskim delom z zavestjo.

4. Smisel za humor – Dosti duhovnih ljudi ima tendenco, da jemlje stvari oh-tako-resno. Bunkeljni (izraz iz Harryja Potterja) pričakujejo – in celo zahtevajo – resnost od VRB (Visoko Razvitih Bitij). Toda to je bil njuejdž tvoje mame, ne Nova energija Šaumber. Ni ga čez dober smeh, da odvrne težo staro-energijske dualnosti. In najboljši način za začetek je smejanje na svoj račun. Občutek imam, da se tvoja duša že smeji nekaterim tvojim junaštvom, tako, da se ji tudi ti lahko pridružiš in poiščeš humor in lahkotnost celo za tvoje najtežavnejše situacije. Mimogrede, Tobias in Saint-Germain se mi rada smejita, ko sem v škripcih. To me je ponavadi res razjezilo, saj sem hotel od njiju energijo simpatije do žrtve, a zdaj razumem, da je to njun signal, da naj globoko vdihnem (glej Orodje #1) in se nekoliko razvedrim.

5. Nasmeh – Za ceno zvenenja kot sladkobne Hallmarkove voščilnice, se s smejanjem  dandanes daleč pride. Z občasnim nasmehom lahko razjasnite celoten prostor, ali celo pomagate spremeniti zavest planeta. Poleg tega so medicinske študije pokazale, da smejanje upočasni staranje. (nasmeh) No, precej prepričan sem, da sem to nekje prebral, če pa ne, je v tem tako ali tako verjetno zrno resnice. Oh, daj, samo nasmehni se!

6. Gnost – Nobena Šaumbrina novo-energijska škatla z orodjem ne bi bila popolna brez gnosta. Kot je definiral Tobias, je gnost »kreativna rešitev«. Ali, kreativna rešitev, namesto mentalne rešitve. Gnost prihaja v igro, ko globoko vdihneš (glej Orodje #1) in Stojiš za Nizkim Zidom (glej Orodje#2). Opomnjeni smo, da so vsi potenciali rešitev že na voljo. Gnost prinaša najbolj kreativni potencial, tistega, ki se najbolje prilega tebi in situaciji. Toda ne prihaja iz uma. Prihaja preko srca in sočutja in zaupanja. Pogosto se ne zavedamo, da je Gnost Na Delu (GND), ker še vedno iščemo mesta stare energije za mentalnimi rešitvami. Ali pa iščemo kakšnega zlatega angela ali duhovnega vodjo, da to naredi za nas. BZZZZZZZ! (glasen zvok nadležnega brenčala) Napačen odgovor. Tvoj osebni gnost že ima tvoj odgovor. Ustvaril si ga v prvotnih kristalinskih območjih. Vdihni ga zdaj v to realnost in naj se razcveti.

7. Enostavnost – o tem pomembnem orodju lahko govorim in govorim, toda s tem bi popolnoma izničil pomen. Ohrani Preprostost, Šaumbra – v angleščini: Keep It Simple Shaumbra (KISS).

8. Ne Gre Zate (NGZ) – Ni ti bilo treba priti po naslednje utelešenje. Izbral si, da se vrneš Bog-Ve-Zakaj, toda ni ti bilo TREBA. Ti si Pionir Novo-Energijske Zavesti (upiram se pisanju akronima) in zato čutiš energije okoli sebe, TODA NISO TVOJE. Imamo čudno navado, da jemljemo za svoje občutke drugih kot neke vrste duhovni socialni servis. A to je bilo tedaj in to je Zdaj. Lahko si dovoliš ČUTITI vse okoli sebe, a ni treba, da si to lastiš. To je na začetku priznano težko narediti, ker ima naš staro-energijski dualnostni ventil dve nastavitvi: POLNO OBČUTENJE ali NIČ OBČUTENJA. Toda zdaj ima novo-energijski ventil super ventil, imenovan OBČUTI, BREZ, DA SI LASTIŠ. Poskusi ga, ko boš naslednjič v gneči v trgovini. Samo ne prevzemi tistih občutkov pri blagajni, če veš, kaj mislim.
9. Občutki – Zadnje, a nikakor ne najmanj pomembno, je »občutek« orodje. Gospod ve, da sta nam tega Tobias in Saint-Germain pred kratkim vkovala v nas. Občutek je božanska, intuitivna zaznava, ki te popelje onkraj razmišljanja. V sedmem Šaudu je Saint-Germain govoril o “nhahyu” (izgovori se NA-JU), ali zaznavanju in zavedanju zavesti. V stari energiji smo ponavadi uporabljali besede kot »jasnoviden« ali »medij«. Toda ti izrazi naznačujejo posebne moči, podeljene posebnim ljudem. Vsakdo od nas ima močne sposobnosti občutenja, toda toliki od nas smo jih blokirali ali zaprli, ker je bilo preveč boleče. V »Nhahyu« kanaliziranju nas je Saint-Germain povabil, da se potopimo v občutke… da jih polno doživimo… in nato pustimo, da grejo. S polno-utelešinimi-in-nato-popolnoma-spuščenimi občutki lahko osupneš prijatelje in sorodnike s svojo izostreno sposobnostjo, da dejansko zaznaš, kaj se dogaja navkljub vsej zmedi in iluzijam.
Ta Novo-energijska orodja so skrbno oblikovana in izdelana za prav vsako situacijo. Vsa so lahka, prenosljiva in energijsko učinkovita. Nobenih navodil za uporabo ni potrebnih, saj so vsa precej intuitivna. Ob strani Škatle je le eno opozorilo: »PREVIDNOST: TA ORODJA SO ZELO UČINKOVITA.« 
In tako je!

Geoffrey Hoppe
http://www.crimsoncircle.com
– Prevod: Mateja Keber ( povzeto iz spletne strani lunin.net)

%d bloggers like this: