Ljudje smo zavest. Zavest je fokus. Zavest je moč. Zavest ustvarja našo realnost. Zavest je mišljenje uma. Zavest je lahko fokusirana ali razpršena.

Zavest je mišljenje

Naša notranja naravnanost izvira iz tega, kaj mislimo. Skrivnost je v tem, da je vsaka moč, vsak uspeh in vsako premoženje odvisno od našega načina razmišljanja. 

Moč zavesti prihaja iz nas

Najprej moramo “biti”, preden lahko naredimo. In naredimo lahko le v okviru tistega kar  “smo” in to kar “smo” je odvisno od tega, kaj “mislimo”.

Moči, ki je ne posedujemo, ne moremo udejanjiti. Edini način, da si zagotovimo moč, je da se jo zavedamo. In svoje moči se ne bomo zavedali, dokler ne spoznamo, da vsa moč prihaja iz nas.

Moč zavesti  in notranji svet

Znotraj nas je svet – svet mišljenja in občutkov in moči, svetlobe in življenja in lepote in čeprav je neviden, so njegove moči neizmerne.

Um obvladuje naš notranji svet. Naš notranji svet je nam podrejen, zato so nam podrejeni vsi zakoni moči in lastnine.

Zunanji svet je odraz notranjega sveta

Zunaj se pojavi tisto, kar znotraj že obstaja. V notranjem svetu najdemo neskončno Modrost, neskončno Moč, neskončno Oskrbo z vsem, kar potrebujemo, čakajoč na rast, razvoj in manifestacijo. Ko spoznamo možnosti notranjega sveta, bodo v zunanjem svetu dobile obliko.

Harmonija v notranjem svetu

Harmonija v notranjem svetu se bo izrazila v zunanjem svetu v harmoničnih okoliščinah, prijetni okolici in v najboljšem, kar obstaja. Je temelj zdravja in osnova za vso sijajnost, vso moč, vse pridobitve, vse dosežke in vsak uspeh.

Harmonija v notranjem svetu nam omogoča, da zmoremo nadzirati svoje misli in tako sami odločamo, kako bo vsaka izkušnja vplivala na nas.

Modrost v notranjem svetu

Če v notranjem svetu najdemo modrost, bomo razumeli in spoznali neskončne možnosti, ki se nahajajo v notranjem svetu, si pridobili moč, da jih manifestiramo v zunanjem svetu.

Ko se zavemo modrosti notranjega sveta, si jo mentalno podredimo, šele takrat si prilastimo potrebno moč in modrost za manifestacijo stvari za celovit in harmoničen razvoj.

Notranji svet je praktični svet iz katerega nastanejo vizije

Iz notranjega sveta moški in ženske črpajo pogum, upanje, zavzetost, samozavest, zaupanje, vero in si pridobijo prefinjeno inteligenco, razvijejo vizijo in sposobnosti, da to tudi uresničijo.

Življenje je rast in razvoj v zunanjem svetu tega, kar v notranjem svetu posejemo

Vsaka lastnina temelji na zavesti. Vsaka pridobitev je rezultat nakopičene zavesti in vsaka izguba je rezultat razpršene zavesti.

Samo v harmoniji smo lahko mentalno učinkoviti. Neuravnovešenost povzroča zmedo.

Kdor želi pridobiti moč mora biti usklajen z zakoni narave.

Z notranjim svetom smo povezani preko podzavesti

Solarni pleksus (3.čakra, področje trebuha) je organ podzavesti. Preko podzavesti smo povezani z Vesoljno zavestjo in z neskončnimi ustvarjalnimi silami Vesolja. Podzavest so naše navade, ki jih prevzamemo od okolice, staršev, prijatelji, itd..Podzavest so naše nezavedne reakcije, ko reagiramo na življenjske pripetljaje. Če želimo spremeniti svoje navade, se jim moramo najprej zavedati, jih videti, kaj delamo napačno, kar nam ne prinaša koristi v življenju.

Zunanji svet dojemamo preko objektivne zavesti

Možgani so organ objektivne zavesti. Če objektivna zavest pravilno misli, če pravilno razume resnico, če so misli, ki jih centralni živčni sistem pošilja skozi telo, konstruktivne, so te zaznave prijetne in usklajene. Potem gradimo v svojem telesu moč, vitalnost itd. Toda ista objektivna zavest povzroča negativni stres, bolezen, pomanjkanje, ovire, razprtije, disharmonijo. Zato nas taka objektivna zavest pripelje do uničujočih sil.

Harmonizacija solarnega pleksusa in možganov je največja skrivnost življenja

S tem, lahko dosežemo harmonijo objektivne in subjektivne zavesti in tako uskladimo končnost z neskončnostjo, Vesoljno zavestjo. Naša prihodnost je v celoti v naših rokah in ni odvisna od nepredvidljive in nezanesljive zunanje sile.

Obstaja le en Princip ali Zavest

Ta zavest preveva celotno Vesolje, izpolnjuje ves prostor in je vedno in povsod enaka. Je Vsemogočna, vsevedna in vedno PRISOTNA. Vse misli in stvari so v njej sami. Je vse v vsem.

V vesolju obstaja ena zavest, ki misli in ko misli, se njene misli pretvorijo v objektivni svet, vidni svet. Ta zavest je povsod, zato je tudi v vsakem posamezniku. Vsak posameznik je odraz te vsemogočne, vsevedne in vseprisotne Zavesti.

Zavest v tvojih možganih je enaka zavesti v možganih vsakega drugega posameznika. Vsak posameznik ni drugega kot individualizacija Kozmične zavesti.

Vesoljna zavest je statična potencialna energija. Preprosto JE

Izraža se skozi posameznika in posameznik se lahko izraža le skozi Univerzalno. Sta eno. Posameznik s sposobnostjo mišljenja vpliva na Univerzalno in ga s tem udejanja. Edina sposobnost  človeške zavesti je mišljenje.

Zavest je subtilna oblika statične energije, iz katere izvirajo aktivnosti, ki jih imenujemo misli.

Dinamična zavest

Misli so dinamično stanje zavesti. Zavest je statična energija, misel je dinamična energija – sta eno in isto. Misel je vibrirajoča sila, ki nastane ob pretvorbi statične v dinamično zavest.

Ko posameznik misli, je ustvarjena misel  zaradi svoje narave prisiljena, da se udejanji v neki realnosti ali obliki, ki ustreza njenemu bistvu. Vsaka misel je vzrok in vsaka okoliščina je posledica. Zato je nujno, da imamo železni nadzor nad svojimi mislimi, da ustvarimo želene rezultate.

Vsa moč prihaja od znotraj in je popolnoma pod našim nadzorom. Ko boš spoznal ta zakon boš nadzoroval svoje življenje. Uporabil ga boš lahko povsod in vedno. Zavestno se boš povezal z Vsemogočnim zakonom,  ki je temeljna osnova vseh stvari.

Vesoljna zavest je življenjski princip vsakega atoma in vsak atom teži k temu, da bi izrazil še več življenja. Vsi atomi so inteligentni in hočejo izpolniti svoje poslanstvo.

Večina človeštva živi v zunanjem svetu (se fokusirajo na zunanje stvari). Le malo jih je našla notranji svet. In prav notranji svet ustvarja zunanji svet – zato je ustvarjalen.

Ta sistem mišljenja, ti omogoča, da se zaveš moči notranjega sveta. Notranji svet je vzrok in zunanji je posledica. Če hočeš spremeniti posledico, moraš spremeniti vzrok.

Večina ljudi spreminja posledice, tako da se ukvarjajo s posledicami. Ne opazijo, da eno trpljenje zamenjajo za drugo trpljenje.

Sprejetje in priznanje Univerzalnega vira

Naša zmožnost sprejemanja je odvisna od tega, ali priznavamo Univerzalni vir. Neskončno energijo, katere odtoki so posamezniki s svojimi lastnimi mišljenji.

Ker je Vesoljna zavest inteligenca, ki prodre v vse prostore in izpolni vsa živa bitja, je Vesoljna zavest vzrok in posledica.

Če hočemo izraziti življenje mora obstajati zavest. Nič ne obstaja brez zavesti. Živimo v nedoumljivem morju plastične substance zavesti. Ta substanca je od nekdaj živa in aktivna. Je zelo občutljiva. Misel oblikuje vzorec ali matrico, kako se naj substanca udejanji.

Praktična uporaba

Edino bistvo te resnice leži v praktični uporabi tega zakona, ki zamenja revščino z bogastvom, neznanje z znanjem, neskladje s harmonijo, tiranijo s svobodo.

PRAKSA – 1.VAJA

Izberi prostor, kjer boš imel mir. Usedi se zravnano, udobno, a ne preudobno in pusti mislim prosto pot. Toda bodi od 15 do 30 minut popolnoma pri miru in sproščeno dihaj. To počni en teden, dokler popolnoma ne nadzoruješ svojega telesa.

Marsikomu se bo ta vaja zdela težka, nekdo jo bo naredil zlahka. Najprej je potrebno obvladati svoje fizično telo, preden se nadaljuje na mentalno(misli) in astralno telo(čustva) ter duhovno telo (višji jaz).

 

 

Vir: Charles F.Haanel, Master Key system

 

 

 

 

%d bloggers like this: