Hooponopono čiščenje podzavesti

HOOPONOPONO Havajska metoda za čiščenje podzavesti

Osnovna ideja je dejstvo, da smo mi mikrokozmos – celi kozmos v malem. To pomeni, da je vse čemur težimo in vse kar doživljamo – čisto vse – znotraj nas. Če želite nekaj spremeniti, to delate od znotraj, ne od zunaj. Gre za 100% odgovornost. Ne obstaja ničesar in nihče, ki bi ga lahko krivili. Vse smo mi. Pravzaprav, vse je Božansko, a za Božansko ne obstaja nič od zunaj, niti ni nič različno od njega. Zato smo tudi mi to Božansko. Mi smo zavestni subjekt Božanskega. Zato tudi naša odgovornost: vse v je nas. To smo mi.

Človek je zavestni subjekt objektivnega obstoja, vse se dogaja zaradi njega, starodavne tradicije govorijo, da smo eno  z Bogom, da je atman (bistvo) brahman (Absolut, Božansko) , da vse povezuje Univerzalno Polje in da je vse Eno. Čas je, da to spoznate. Da vi ste Eno, torej nič ni razdeljeno in ni dvojnosti. 

To pomeni, da ste vi osebno odgovorni za vse kar obstaja in kar se dogaja. Niste odgovorni za to, kar se sedaj dogaja na drugem koncu sveta, toda ste odgovorni za vse kar se dogaja v vas, v vaši bližini, pred vami, vsemu čemur ste priča in v čemer sodelujete na bilo kakšen način. In zato lahko samo vi v sebi spremenite na bolje s prevzemanjem odgovornosti, oproščanjem, hvaležnostjo in ljubeznijo.

To praktično pomeni, da najprej razumete, da se  določen dogodek, stanje ali pojava dogaja zaradi vas, zato, da bi vi to izkušnjo doživeli. 

Zahvalite se v sebi vsem nosilcem teh dogodkov, stanj ali pojavov, ker so oni to odigrali, da bi vi to doživeli.

Zaprosite jih za oprostitev, ker so vas naredili kot žrtve. In recite v sebi, da je bilo dovolj, ker ste razumeli namen tega pojava, stanja ali dogodka.

Tedaj se bodo nehali pojavljati in pripravljeni boste za višji nivo dogodkov.

Vsa prepričanja se lahko združijo v besedah, to je v mislih: “Razumel-a sem (smisel dogodka), Hvala (na stalni skrbi Božanskega za moje dobro) in Oprosti (ker nisem razumela, zaradi svojega ega, ki se je vpletel v delo Božanskega)

To je čiščenje po tej metodi hooponopono.

7_8.jpg

Vi to lahko naredite, ker niste samo telo v katerem živite. Vi ste celo vaše življenje, od začetka do konca. Duša projicira celo svoje življenje in uporablja telo kot neko točko iz katere doživlja nekakšno projekcijo življenja na subjektiven način. Nič se vam od zunaj ne dogaja, niti ne samo po sebi. Vse se dogaja zaradi zavestnega subjekta, zaradi vas.

Ker je Duša projekcija Božanskega, a za Božansko ni nič zunaj, niti ni razdeljeno, to pomeni za dušo, za nas. To je bistvo karme in metode hooponopono. 

Hooponopono pomeni čistiti pravilno, ali popraviti napako. Hoo pomeni na havajskem jeziku “vzrok”, a ponopono pomeni “popolnost”. Po starodavnih havajcih, napake nastajajo iz misli, ki so v ovite v nesrečne občutke iz preteklosti. One ustvarjajo programe po katerih vse delamo in kar se nam dogaja.

dih

Hooponopono je način osvobajanja energij teh bolezenskih misli ali napak, ki so vzrok za neravnotežja in bolezni. S čiščenjem spominov na nulto točko se osvobajamo programov, ki so pripeljali do problemov, zdravstvenih ali življenjskih.

Ko delate hooponopono se obračate z molitvijo (izgovarajanjem 4 besed: žal mi je, prosim odpusti mi, hvala ti, rada te imam) obračate direktno na Božansko, ki vse omogoča, da prevzame bolne misli, jih nevtralizira ali očisti. Vi ne čistite osebe, mesta ali stvari. Nevtralizirate energijo, katero vi osebno povezujete z osebo, mestom ali stvarmi na napačen način, nezavestno projekcijo svoje odgovornosti na druge in zunanje sile.

m.jpg

Torej prva stopnja Hooponopono metode je čiščenje teh energij od projekcij in njenega vračanja na pravi izvor: v nas same. Tedaj se naredi nekaj čudovitega. Ne nevtralizira se samo energija; ona se sicer osvobodi, tako da nasteane povsem nova čista tabla. Budisti temu rečejo Praznina. Končni korak je, da vi dovolite Božanskemu da pride in zapolni to praznino s svetlobo, da intervenira in reši vsak problem na čudežen način, ker mu to dovoljujete, ter ga več ne blokirate.

imagesCAKTF4TF.jpg

S to metodo vi ozdravljate sebe in druge v sebi samemu. S prevzemanjem odgovornosti za vse v sebi samem. S čiščenjem, torej odstranjevanjem svoje nezavestnosti kot prepreko, da Božansko posije skozi vas in deluje na najboljši mogoči način in na vse okrog vas. Omogočate svoji duši, da nadaljuje, da izkuša sebe skozi to, kar vaš subjetkivni del v telesu izgleda kot “od zunaj”. 

Ker Božansko drugače ne more, da deluje. Mi smo njegovi zavestni subjekti.

Tukaj se spozna tudi pravo bistvo “kesanja”, ki je namerno izkrivjena v krščanstvu, ki govori o projekciji od zunaj, v Kristustu in Cerkvi.

Rešitelj sveta je vsak človek, ki ve da je ustvarjen kot Božanski Stvarnik.

Edino pravo oproščanje grehov ali kesanje je mogoč na način, ki se obravnava v metodi hooponopono.

Z razumevanjem, da smo 100% odgovorni za vse kar obstaja je enako duhovnemu prebujanju ali razsvetljenju.

i love